Köszönjük azoknak a létezőknek a segítségét, akik energetikailag hozzájárulnak a művek létrehozásához.


Egyikünk rajzol, másikunk ír. Már kislány korunkban is szerettünk ezzel foglalkozni: rajzolgattunk és írogattunk, kedvvel és örömmel. Aztán mindketten olyan pályára mentünk, aminek nem sok köze volt az íráshoz vagy a rajzoláshoz. Tettük a dolgunkat, éltük a mindennapjainkat, de ekkor még nem ismertük egymást.

Egyszer csak elkezdtünk ébredezni. Mindketten rájöttünk, hogy amiről azt hittük, kitölti az életünket, mégsem tölti ki, és késztetés ébredt bennünk, hogy valami mással tegyük teljesebbé, olyasmivel, ami valami többletet ad a világunkhoz, mert belőlünk fakad, a belső valóságunkat tükrözi. A kezdeti próbálkozások, botladozások után megerősödve, még mindig külön-külön, úgy gondoltuk: megmutatjuk másoknak is, mit tudunk. Közben találkoztunk, majd egymást jobban megismerve barátság szövődött közöttünk, miközben belül növekedtünk, változtunk, alakultunk. Nemrég pedig az ösvények, amelyeken magunkban jártunk, összeértek, eggyé váltak: ráeszméltünk, hogy amit együtt hozunk létre, az valami más minőség, egy közös teremtés. Ám ez nem külön-külön mutat meg bennünket, hanem energiáinkat összehangolva, nekünk egy egységélményt adva.

Itt láthatod azokat az alkotásokat, amik kettőnk közös inspirációiból születtek.


Ha megérint – csak éld át.


KeDo /Csanytelek/ és Ara Rauch /Eger/



2010. január 20., szerda

SZÉPSÉG

 
Szépség 

      A szépség szubjektív fogalom, mindenki számára valami mást jelent, mégis vannak örök érvényű  igazságok, melyek alapján felismerjük: ez az.

      A tanítónő lemondó pillantást vetett a tükörképére, aztán fogta a táskáját és indult az iskolába. Mi tagadás, fogynia kellene, nem is keveset. A ráncok is megjelentek a szeme sarkában, a hajával meg már igazán nem tud mit kezdeni, sosem úgy áll be, ahogy ő szeretné. Semmi sem olyan már, mint régen. Mindössze annyit tehet a külsejéért, hogy rendesen megmosakszik és tiszta ruhát vesz, ebben a korban ez a maximum. A szépség, a csinosság és a vonzerő elenyészett valahol a tovatűnt ifjúság édes napjaival együtt.
     Belépett az osztályába. Igen, itt jó lenni. A kis elsősök eleven tekintetét, amikor felragyog bennük az „ahá”-élmény, vagy mesét hallgatnak, nem adná semmiért. Szereti ezeket a gyerekeket, és érzi, hogy a gyerekek is őt. Hallgatnak és figyelnek rá. Lassan már olyan, mintha egy családhoz tartoznának.
     - Irénke néni, én írtam egy verset – állt elébe Barbi lelkesen.
     - Tényleg? – kérdezte meglepődve. Elsős gyerekek között igazán nem mindennapos, hogy csak úgy írnak egy verset. – Hadd halljam!
     - Irénke néni, Irénke néni, jaj de szép az Irénke néni –  szavalta Barbi nagy lendülettel.
     A tanítónő egy pillanatig nem volt képes megszólalni. Pontosan tudta, hogy Barbi nem a kilói és évei számát látja szépnek, hanem valami olyasmit, ami szemmel nem látható, a gyerek mégis érzékeli. Igyekezett lenyelni a torkából a gombócot.
     - Soha életemben nem hallottam ennél szebb verset – suttogta, és átölelte a gyereket.
 


4 megjegyzés:

- sydor - írta...

A 'bók' természetrajza, avagy ragadj meg minden szalmaszálat.
Az időtálló, igazi értéket önmagunkban nem látjuk, azt csak környezetünk értő és igényes szeretete érzékelheti. Többnyire az emlékezetben . . . .

Ara írta...

Legtöbben önmagunkat látjuk legkevésbé, ez igaz. Ezért jó, ha van tükör, a mások szeme tükre.

Livia írta...

Mindenkinek szüksége van kedves szavakra. S, ha adunk, 1x visszakapjuk.

Ara írta...

Livia, köszönöm a kedves szavakat.